LUCHTCIRCULATIE
ZUIVER & VERS

Doordat isolatie en luchtdichtheid een steeds belangrijkere rol spelen bij nieuwbouw en grondige renovaties, stijgt ook de nood aan een goede ventilatie. Luchtcirculatie zorgt immers voor een gezond binnenklimaat door ‘vervuilde’ lucht te vervangen door nieuwe, verse lucht. De lucht in een woning raakt vervuild door blootstelling aan verschillende vervuilingsbronnen: zweet, ademhaling, huisdieren, onderhoudsproducten, …Daarnaast zijn er ook kwalijke gevolgen voor het leefcomfort: geurhinder, ongedierte, condensatie en schimmels. Om een gezond binnenklimaat te garanderen, is het belangrijk dat we op een correcte manier gaan ventileren. En zo komt gecontroleerde ventilatie op de voorgrond: met ventilatiesystemen zelf bepalen waar, wanneer en hoeveel lucht je aan- en afvoert.

VENTILATIE
STIL EN OPTIMAAL

Als u op zoekt bent naar een ventilatiesysteem dat zorgt voor een gezond binnenklimaat waarin u zich optimaal voelt, dan bent u bij BJ9 aan het juiste adres. U drukt ook gevoelig de kosten op uw energiefactuur en draagt zo bij tot een beter milieu. Bij ons kan u terecht voor systeem C, C+ of D. Wij maken een gratis en vrijblijvende offerte voor uw ventilatiewerken voor nieuwbouw en renovatie en verstrekken alle technisch advies. BJ9 legt de nadruk op het leveren van een kwalitatief ventilatiesysteem dat bovendien fluisterstil werkt.

VERSLAGGEVING
STEEDS GEKEURD

Voor bouwvergunningen vanaf 01/01/2016 is het verplicht om naast de EPB-verslaggever ook een ventilatieverslaggever aan te stellen bij de bouw van een woning of een ingrijpende renovatie. De ventilatieverslaggever is verantwoordelijk voor het ontwerp van het ventilatiesysteem en zorgt voor de controle van de uitvoering. Indien gewenst, kan u ook voor de gehele ventilatieverslaggeving bij ons terecht.